top of page
icons_maket6.png

ОРТОДОНТИЯ

Брекети и снемаеми апарати

Имате ли неправилно подредени, струпани или завъртяни зъби? Усещате ли проблем със захапката си? Ние ще ви предложим различни методи и апарати за подреждане на зъбите. Резултатът ще е не само красива усмивка и правилно подредени зъби, но и здраве и функционалност.

ortodontiya.jpg
Снемаеми апарати

Снемаемите апарати са подходящи за деца със смесено съзъбие (с наличие на млечни и постоянни зъби). Изработват се от пластмаса в различни цветове и с различни илюстрации или надписи, в зависимост от предпочитанията на детето. С тях се извършва ранно лечение на по-сериозни деформации и се осигурява място за пробива на постоянните зъби.

2dental-retainer-orthodontic-appliance-c
Брекети

Неснемаемите ортодонтски апарати са т. нар. "брекети". Те представляват малки плочки, които се залепят с фотополимерно лепило върху всеки зъб. Брекетите имат улеи, през които минава еластична дъга. Тя оказва налягане върху зъбите и ги премества в трите основни равнини, като ги подрежда правилно в зъбната редица. Дъгите, които се използват, се различават по дебелината и напречното си сечение, а оттам и по силата, с която действат. Това налага тяхната смяна в хода на лечението.

 

Нашата клиника работи с едни от най-качествените и ефективни системи брекети. Лечението може да бъде както с външни, така и с вътрешни (лингвални) брекети. Външните брекети биват метални, полуестетични и естетични (почти невидими).

Брекетите сами по себе си не увреждат зъбния емайл, но са предпоставка за задържане на храна и плака между зъбите, а следователно и за развитие на пародонтални заболявания и кариеси. Затова ние ще ви обясним подробно как да почиствате правилно и качествено зъбите си и ще ви осигурим необходимите материали.

ortodontiya2.jpg
видео / Ретайнери и алайнери

Записвания могат да стават в

FACEBOOK, по телефон или имейл

  • Facebook

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page