top of page
icons_maket4.png

INVISALIGN

Какво е Invisalign?

Ортодонтското лечение с Invisalign® е най-съвременният и ефективен метод за подреждане на зъби. Лечението се осъществява чрез носене на серия от прозрачни и удобни алайнери (шини), които са почти невидими. Системата е подходяща при почти всички ортодонтски случаи и възрастови групи. Чудесна алтернатива за работещи хора и тийнейджъри, които се притесняват да носят традиционните метални или керамични брекети. Съществува и специална серия за най-малките пациенти – Invisalign® First, която замества успешно снемаемите апаратчета.

invisalign.jpg
Как работи Invisalign?
  • По време на първото посещение денталният лекар прави бързо и прецизно 3D сканиране на зъбите на пациента, с помощта на което се съставя персонализиран план за лечение. Нашата клиника е една от малкото, които разполагат с високотехнологичния скенер на Invisalign – iTero.

  • Началото и края на лечението с Invisalign® се планира и визуализира още преди то да е започнало с помощта на програмата ClinCheck. Тя дава възможност на пациентите да видят какво и как ще се случи след придвижването на зъбите им и как в крайна сметка ще изглежда тяхната усмивка.

  • Въз основа на прегледа се изработват серия от алайнери (шини), които пациентът сменя на всеки две седмици.

Предимства на Invisalign:
  • Алайнерите са почти невидими и това ги прави далеч по-естетични от брекетите.

  • За разлика от брекетите, които са залепени за зъбите, алайнерите Invisalign® могат да се свалят. Това създава голям комфорт при хранене и особено при поддържане на ежедневната устна хигиена.

  • Поради различната биомеханика лечението с Invisalign® е много по-бързо.

  • При Invisalign® посещенията при ортодонта в хода на лечението са по-рядко. Това дава възможност за дистанционно лечение дори и на пациенти, които не са в страната, пътуват често или им липсва време.

видео / Invisalign - най-модерната система
Често задавани въпроси:

Подходяща ли е за мен системата Invisalign?
Повечето пациенти са подходящи кандидати и могат да получат търсените резултати за кратко време.

 

Колко часа на ден трябва да нося алайнерите?
За най-добри резултати трябва да носите Invisalign поне 22 часа на ден. Най-общо казано, препоръчваме ви да сваляте алайнерите само при хранене и при миене на зъбите.

 

Как се почистват?
Най-добрият начин да почистите алайнерите е с Invisalign Cleaning System, достъпна при нас в клиниката или онлайн. Може също така да ги измиете с четка и паста за зъби и да ги изплакнете в хладка вода. Никога не използвайте топла вода – това може трайно да изкриви материала, от който са направени!


След колко време се вижда резултатът от лечението?
Всеки случай е индивидуален, но повечето пациенти започват да виждат подобрение в усмивката си след около шест месеца. Най-добрите резултати обикновено се постигат след 12 – 18 месеца.

Записвания могат да стават в

FACEBOOK, по телефон или имейл

  • Facebook
видео / Invisalign - стъпка по стъпка

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page