top of page
icons_maket7.png

ПАРАДОНТОЛОГИЯ И ОРАЛНА ХИГИЕНА

Пародонтологията е тази част от денталната медицина, която се занимава с изучаването на пародонта – неговата структура, функция и болестни състояния. Буквалният превод на думата означава „паро“ – около и „донт“ – зъб.

oralna higiena.jpg

Последните изследвания показват, че в днешно време повече от 90% от хората между 30 – 40-годишна възраст страдат от различни форми на пародонтит, причинени от микроорганизми, живеещи и развиващи се в плаката и зъбния камък.

Рискови фактори за поява на пародонтит са: тютюнопушене, генетични фактори, стрес, съпътстващи заболявания и др.

Професионалното почистване на зъбен камък с ултразвуков апарат и премахването на плака и оцветявания на зъбите са най-добрият и ефективен метод при лечение на пародонталните заболявания. Процедурата е безболезнена и придава на зъбите  изключително блестящ вид.

Този вид профилактика, заедно с обучението за правилна орална хигиена и мотивацията на пациента за поддържане на отлично орално здраве, са част от нашата ежедневна практика във VD Dent.

Пародонталните заболявания са лечими и контролируеми. След щателно направени пародонтални изследвания ще получите информация относно причините, диагнозата, предлаганата от нас терапия и прогнозата на заболяването ви. Лечението започва с обучение по лична орална хигиена и съвети за управление на рисковите фактори като тютюнопушене, медицински статус, стрес.

блог / Какво е пародонтит? - 1част, 2 част
2dental-floss-toothpick-oral-cleaning-de
видео / Домашната хигиена - съветите

Записвания могат да стават в

FACEBOOK, по телефон или имейл

  • Facebook

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page