top of page
icons_maket3.png

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

Ако ви липсват един или повече зъби, имплантите се явяват най-добрият начин да възстановите усмивката си. Зъбният имплант представлява малък „винт“, изработен от биологично поносим материал (най-често титан). Функцията му е да замести зъбен корен в случаите когато такъв липсва.

Имплантологично лечение може да се приложи при всички пациенти със завършен костен растеж. Могат да се постигнат трайни и стабилни резултати дори и при случаи с недостатъчен обем кост. При тях се извършва костна аугментация или просто казано – поставяне на допълнително количество кост или заместващ материал на желано място.

Във VD Dent използваме последно поколение имплантни системи Osstem, отговарящи на най-високите европейски и световни изисквания. Нашата клиника ще се погрижи за дългосрочното функциониране на вашия имплант още с решението ви за поставянето му. Гарантираме индивидуално планиране, точно позициониране, периодични контролни прегледи и поддръжка.

Каква е процедурата за поставяне на имплант?

 

Необходимо е време между два и шест месеца за интегриране на импланта в костта, след което може да се премине към неговото разкриване и поставяне на специални приспособления за период от една – две седмици, около които се оформя венецът. Следващите етапи включват вземане на отпечатък, проба на надстройката (абатмънт) и поставяне на постоянна надимплантна конструкция. Процедурата е дълга, но гарантира сигурен и постоянен резултат.

Предимства на зъбните импланти:
implant-orthodontic-model-student-learni
  • Грижата за тях е като за естествен зъб – не е нужно да правите нещо специално, за да се грижите за зъбния си имплант. Просто почиствайте с четка и конци, и не пропускайте профилактичните си прегледи.

  • Денталните импланти са добра инвестиция, която обикновено трае 30 или повече години - два пъти по-дълго от другите корекции. При правилна орална хигиена зъбните импланти могат да не се подменят до края на живота ви.

  • Изглеждат и се чувстват като естествените зъби – имплантите се изработват по поръчка, за да съответстват на външния вид и функцията на останалите зъби в редицата.

  • Създадени са за вашето здраве – титановите и циркониевите импланти насърчават растежа на костта и венците.

  • При поставяне на имплант се запазват вкусовите усещания и не се нарушава говорът. Друг положителен резултат е, че не се наблюдава допълнително натоварване в съседните зъби при дъвкателна функция.

Записвания могат да стават в

FACEBOOK, по телефон или имейл

  • Facebook

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page