top of page
icons_maket.png

ЕНДОДОНТИЯ И КАРИЕСОЛОГИЯ

Ще ви предложим лечение на най-високо ниво, съчетано с професионализъм,

високи технологии, грижи и комфорт.

КАРИЕСОЛОГИЯ

Никой не обича кариеси. За съжаление, обаче, кариесът се явява едно от най-често срещаните заболявания у човека и засяга над 95% от хората. Независимо колко добре поддържате вашата устна хигиена, генетичните особености, храните, които ядете и дори естествените бактерии в устата ви допринасят за риска от образуване на кариес. Той постепенно разрушава зъбите, затруднява дъвкателната функция и нарушава естетичния вид на лицето. Неговите усложнения са причина за редица общи заболявания. Благодарение на съвременната апаратура и материали, които използваме във VD Dent, лечението на кариеси при нас е безболезнено, щадящо зъбните тъкани, а възстановяването им се извършва съгласно всички естетични норми.

Как да разпозная дали имам кариес?

 

Това е въпросът, който почти всички наши пациенти задават при посещението си.

Признаците за наличие на кариес могат да включват зъбобол, чувствителност към горещи и студени напитки, както и болка при дъвчене. Имайте предвид обаче, че кариесите често не са свързани с никакви симптоми, особено, когато са малки. Затова е много важно да не пропускате профилактичните си прегледи поне два пъти в годината. Ранното откриване на кариеса ни позволява да използваме и методите на минимално инвазивната стоматология в лечебния подход.

ЕНДОДОНДИЯ – Кореново лечение

Нелекуван, кариесът преминава в пулпит и периодонтит. Това означава, че инфекцията вече е достигнала до кореново-каналната система на зъба (пулпит) или вече е извън каналите, в обкръжаващата кост (периодонтит).

VD Dent разполага с дентален микроскоп, един от най-съвременните уреди за лечение на заболяванията на зъбната пулпа. С него имаме възможност да локализираме канали, които по принцип бихме пропуснали, да премахваме пречки по хода на кореновите канали, счупени инструменти и калцификати. Използването на дентален микроскоп увеличава шансовете за запазване на зъбите, което е най-важното за нашите пациенти.

видео / Модерно кореново лечение

Запишете своя час във

FACEBOOK, по телефон или имейл

  • Facebook

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page