НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

gray background-2.png

Как мога да направя online консултация?


Не пропускайте възможността да запишете своя час за безплатна #ONLINE #консултация със специалистите в нашия екип! Д-р Весела Джонева, сертифициранPlatinum Provider на #Invisalign® в #България, е на ваше разположение за съвети и препоръки за ортодонтско лечение и създаването на мечтаната #усмивка! Научете всичко за бързото и безболезнено ортодонтско лечение с прозрачните #алайнери на системата Invisalign ® Разберете какви са безспорните предимства на Invisalign® First - ортодонтското лeчeние с алайнери за най-малките пациенти (от 6 до 10 годишна възраст) Попитайте какво е Digital Smile Design (DSD) и как идеалната за вас усмивка ще бъде проектирана още със старта на лечението ви И как приложението My Invisalign App ще направи лечението още по-ефективно и забавно!. Запишете още сега своя час за безплатна ортодонтска консултация по Skype или Zoom на 0888235635, или чрез лично съобщение.
Как работи клиника VD DENT в условия на пандемия?


Дентално студио VDDENT продължава да се грижи за своите пациенти с всички необходими предпазни мерки, а записваните часове са с по-дълга продължителност, за да се избегне среща и струпване на пациенти. #staysave
Най-често задавани въпроси след екстракция на зъб:


Мога ли да изплаквам и да плюя?
В първите 24 до 48 часа след интервенцията - не, след това внимателно.
Мога ли да пуша?
Не е желателно поне в първите 24 часа.
Мога ли да пия топли и газирани напитки?
Желателно е да се избягват първите 24 до 48 часа.
Как да си мия зъбите?
Почистването става както обикновено с четка и малко количество паста, но без да се засяга оперативното място. Каква храна да приемам? Препоръчително е да е течно-кашава и студена в първите 4-5 дни, след това може постепенно да се приема и по-твърда, но с повишено внимание към хирургичната рана. Задължително се избягват ядки и семена (чия, сусам и др.) и други подобни продукти, които могат трайно да попаднат в оперативното място и да предизвикат локално възпаление.
Силанти


Какво представляват?

материали, които се поставят върху дълбоките ямки и вдлъбнатини (фисури) на детските зъби и образуват много тънък, гладък и твърд защитен слой

Кога е най-добре да се силанизират зъбите на детето?

Желателно е да се направи непосредстено след появата на зъба в устата, тъй като тогава зъбите са най-податливи на развитие на кариес.

Има ли болка при силанизирането?

Процедурата е неинвазивна, тъй като не се отнема никаква част от твърдите зъбни тъкани и по тази причина липсва всякакъв дискомфорт

Каква гаранция има, че след поставянето на силанти няма да се появи кариес?

При екзактно изпълнена процедура рискът се редуцира почти до 100%.
Профилактика


През колко време е редно да се извършват профилактични прегледи?

Препоръчително е да се извършва контрол на около 6-8 месеца, за да се предотврати появата на нови патологични процеси в устната кухина или да се третират вече появили се в ранен стадий минимално инвазивно.

Защо трябва ли да се използва конец за зъби?
При стандартното почистване с четка за зъби е почти невъзможно да се достигнат плътните междузъбни пространства и често там се задържа голямо количество плака, което води до хронично възпаление на венеца и развитие на кариес на контактните повърхности на зъбите

На колко време е необходимо да се сменя четката за зъби?

Препоръчително е да се сменя с нова на всеки 3 месеца, тъй като след този период от време, влакната се деформират и стават неефективни в отстраняването на зъбната плака.

Зависи ли качеството на почистване от силата на натиска при четкане?

Упражняването на прекомерна сила при почистване не дава по-добри резултати, а напротив може да доведе до травматично увреждане на венците и клиновидни дефекти на зъбите. Правилната техника и продължителност са основните фактори, които гарантират свободни от плака зъбни повърхности.

Какво е “клиновиден дефект” на зъба?

Това е изтъняване на емайла в шиечната област, вследствие на механични фактори (например усилен натиск при четкане), което води до чувствителност в областта и прави зъба по-малко устойчив на риска от развитие на кариес.
Избелване


Коя възраст е подходяща?
Избелването е подходящо за всяка възраст над 15 год.
Какви са контраиндикациите при избелване?
Не се препоръчва при хора с нелекувани кариеси,тъй като може да ги усложни,както и при бременнни,поради риск от свръхчувствителност.
Какви инструкции трябва да се спазват след избелване?
Не е желателно да се приемат храни и напитки с оцветяващи агенти (напр. кафе, червено вино, червено цвекло, шоколад, натурални сокове с оцветители, черен чай и др.) в продължение на една седмица. Препоръчително е да се избягва тютюнопушенето и употребата на води за уста, съдържащи хлорхексидин.
Болезнена ли е процедурата и възможно ли е да се появи чувстителност в последстиве? Процедурата е безболезнена, но не е изключено да се появи лека чувстителност след това с продължителност от няколко дни до една седмица.
Кои тъкани се поддават на избелване?
На избелване се поддават само естествените твърди зъбни тъкани,какъвто е емайлът на зъба.Възстановявания,като фасети,корони,композитни възстановявания (пломби) не се повлияват.
Възможно ли е да се извършва избелване в домашни условия?
Избелването в домашни условия става с помощта на индивидуално изработени безцветни шини, в които се аплицира избелващ гел. Носят се с продължителност от 2 до 4 часа дневно.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

  • Facebook
  • Instagram