top of page

КАКВО ДА ПРАВЯ АКО...

Updated: Feb 28, 2021



...имам болка

Ако имате болка или дискомфорт по време на хранене или при прием на топли/студени напитки, е добре да потърсите вашия зъболекар. Колкото по-рано обърнете внимание на знаците индикиращи кариозен процес, толкова по-бързо, лесно и безболезнено той може да бъде отстранен.


...венците ми имат странно усещане

Ако усещате болка, забележите промяна в цвета или кървене при почистване на вашите зъби, не го игнорирайте, тъй като това може да бъде знак за развитието на някои възпалителни процеси в устната кухина.


...крия усмивката си

В случай, че сте загубили някои от зъбите си или просто искате усмивка като на звездите във филмите, не се срамувайте, а потърсете вашия зъболекар.



...имам възстановявания

След като са ви поставяни импланти, мостове, коронки, протези е добре да ходите на профилактични прегледи, за да може животът на тези конструкции да бъде максимално удължен и те да не ви създават дискомфорт и проблеми.



...имам общи заболявания

Повечето хора не са запознати с факта, че всяко едно заболяване (диабет, сърдечносъдови заболявания, хранителни разтройства, рак, СПИН и т.н.) има своето отражение в устната кухина. Направете вашия зъболекар част от екипа специалисти, които се грижат за вашето здраве. Понякога първите симтоми могат да бъдат забелязани именно от нас.



...съм бременна

Противно на слуховете, посещаването на зъболекар по време на бременност е не само безопасно, но и необходимо. Истината е, че тялото претърпява много промени, които освен че могат да създадат проблеми с вашите зъби и венци, могат и да задълбочат наличните.



...имам проблеми с храненето

Ако имате проблеми при дъвченето или преглъщането, не бива да чакате да просто да премине. Вашият зъболекар ще ви помогне да възвърнете нормалния си начин на живот.


...имам сухота в устата

Причините за такъв проблем могат да бъдат няколко, но вместо да опитвате сами да решите този проблем е много по-сигурно да се обърнете към специалист.



...пуша

Пушенето е вредно не само за общото ни здраве, но и за денталното.



...имам болки в темпоромандибуларната става

При много хора се среща пукане, щракане или болка в ставата на долната челюст. Ако забележите това, консултирайте се с вашия зъболекар.



...имам рани или петна в устата

Ако забележите нещо, което не ви се струва наред по лигавицата в устната кухина или езика, трябва да посетите вашия зъболекар. Тези образувания могат да бъдат безобидни, но могат и да са знак за серизни заболявания, какъвто е ракът на устана кухина.



183 views0 comments
bottom of page