top of page

ИЗБЕЛВАНЕ

Updated: Feb 28, 2021


Избелването на зъбите е основен безопасен и ефективен метод за подобряване на зъбната естетика. Процедурата е неинвазивна и цели зъбите да възвърнат естествената си белота или да подобрят основния си цвят с до няколко нюанса. Подходяща е за всеки, който иска искряща, забелязваща се усмивка.

Най-често оцветяването на зъбите се дължи на консумацията на храни (шоколад, доматен сос, боровинки) и напитки (кафе, чай, червено вино, кола), които съдържат оцветяващи пигменти. Някои медикаменти, както и води за уста, съдържащи хлорхексидин допринасят за нежеланото им оцветяване. Умъртвените (ендодонтско лекувани) зъби от друга страна могат да изглеждат по-тъмни. Тютюнопушенето също играе ключова роля при оцветяването на зъбния емайл.



В дентално студио VD Dent предлагаме три метода на избелване – кабинетно, вътрешно и домашно. Преди самата процедура е необходимо да се отстранят зъбния камък и плаката по зъбите.

При кабинетното избелване се постига най-бърза и най-голяма промяна в цвета на зъбите. Процедурата се извършва от денталния лекар. Използва се 40% водороден пероксид, който се нанася върху зъбите. Процедурата продължава около два астрономически часа, а резултатът е мигновен!


Вътрешното избелване е подходящо за пациенти, които имат девитализирани (умъртвени) зъби във видимите участъци на съзъбието. Избелващият агент се поставя в самата вътрешност на зъба за около седмица. Възможно е да се наложат няколко подмени на избелващите агенти в зъба до достигане на желания резултат.


При домашното избелване не се налага намесата на дентален лекар освен за първоначално изработване на индивидуална шина, в която се поставя избелващият гел. За изработката й е необходимо пациентът да запази час в денталното студио, както и да му бъдат снети отпечатъци. Плюсовете при този метод са, че избелването може да се извършва където и когато прецените, както и когато имате време. При домашното избелване ефектът става видим след около 10 – 14 дни. Използва се 16% карбамиден пероксид.






bottom of page